Information omkring sygdomme i græs

Generelt 

Der findes forskellige slags sygdomme i græs som kan opstå af forskellige årsager. 

Vi har lavet et udpluk af de hyppigste sygdomme.

Vær opmærksom på at disse sygdomme ikke fremkommer i din ny anlagte rullegræs plæne, men at det kan komme over tid hvis den ikke passes korrekt. 

Sneskimmel 

Sneskimmel kendetegnes ved, at man oplever store pletter hvor græsset ser dødt ud og der kan forekomme pletter som ligner vat. Sneskimmel er en form for skimmel svamp, som dannes når der er faldet sne. Denne svamp lever under den våde og tunge sne.

Under normale omstændigheder kommer græsset sig i løbet af april - maj måned, hvor græsset igen kommer i normal vækst efter vinteren. Hvis dette ikke sker kan man efterså sin græsplæne. Der vil i disse forårsmåneder ca. gå 1 måned før græsfrøene spirer.​

For at undgå sneskimmel anbefaler vi, at græsafklip, blade mm. opsamles, så man har en rengjort græsflade. Dette bør gøres hvert efterår ved sidste måneds klipning. Græsset må minimum klippes ned til en klippehøjde på 3-3,5 cm, da græsset ellers bliver sårbart.​

sneskimmel

 

Rødtråd

Rødtråd forekommer hyppigst i perioder hvor der er en temperatur på 16-24 grader med høj luftighed. Rødtråd er en svampesygdom, som hyppigst opstår i våde områder (skyggeområder) eller ved perioder med meget vand. Kendetegnet ved rødtråd er at der forekommer tørre pletter med en rødlig farve i græsplænen. 

Der er ingen kemisk måde at bekæmpe rødtråd på, men man kan give græsplænen en omgang gødning med indhold af kvælstof.

For at forebygge rødtråd skal man gøde sin græsplæne regelmæssigt. 

Unknown

Åben vejledning som PDF

pdfVejledning til sygdomme i græs