Information om vedligeholdelse af græsplænen

Forår/ Sommer : Gødning af græsplænen

Når varmegraderne kommer i april måned anbefaler vi at give græsplænen gødning. Gødning holder græsset i god vækst, holder jordstrukturen god samt genopfrisker den fantastiske mørkegrønne græs farve. Derudover holder græsset også sit tætte rodnet, så det er klart til en ny sommerperiode. 

Vi anbefaler at man gøder fra april til og med august måned.

Vær opmærksom på, at gødning gives med efterfølgende vanding eller i forbindelse med en regnbyge, så græsrødderne ikke ¨brændes af¨. 

Når rullegræsset har været anlagt i 3-4 uger, skal man gøde græsplænen for første gang. 

Vi sælger organisk langtidsvirkende gødning i 15 kg sække og NPK gødning i 5 kg. 

Se evt. under "Vejledning til gødning" 

Klipning af græsplænen

​Vi anbefaler at man slå græsplænen et par gange om ugen. Når græsset er nyslået skal græsstråene have en klippehøjde på 3-3,5 cm. 

Ved at man slå græsset ofte og gøder regelmæssigt, får man en flot og tæt græsplæne. Denne kombi af græsslåning og gødning mindsker også for eventuel ukrudt og mos i græsplæne.​

Eftersåning af græs

Der vil med tiden komme et naturligt slid på græsplænen. Dette kan vedligeholdelse med en eftersåning. Hvis der f.eks. kommer nogle områder med mindre tæt eller helt bare områder. 

Vinter : Sneskimmel i græsplænen

Sneskimmel kendetegnes ved, at man oplever store pletter hvor græsset ser dødt ud og der kan forekomme pletter som ligner vat. Sneskimmel er en form for skimmel svamp, som dannes når der er faldet sne. Denne svamp lever under den våde og tunge sne.

Under normale omstændigheder kommer græsset sig i løbet af april - maj måned, hvor græsset igen kommer i normal vækst efter vinteren. Hvis dette ikke sker kan man efterså sin græsplæne. Der vil i disse forårsmåneder ca. gå 1 måned før græsfrøene spirrer.​

For at undgå sneskimmel anbefaler vi, at græsafklip, blade mm. opsamles, så man har en rengjort græsflade. Dette bør gøres hvert efterår ved sidste måneds klipning. Græsset må minimum klippes ned til en klippehøjde på 3-3,5 cm, da græsset ellers bliver sårbart.​

Høstsletsvamp i græsplænen

Der kan i den ny anlagte græsplæne forekomme en lille brun svamp ved navn høstsletsvampen. Denne svamp forkommer i fugtige perioder, og ses nogengange i både en gammel eller ny anlagt græsplæne. 

Svampen skyldes at der enten har været en våd regnvejsperiode eller pga. vanding af den nye græsplæne. Svampen forsvinder normalt af sig selv, og bør klippes normalt.